Begeleider BKO stedelijk basisonderwijs

Gepubliceerd op Zondag 26 mei 2024
Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist een wervingsreserve aan te leggen voor begeleider buitenschoolse kinderopvang (IFIC), binnen het departement Huis van Welzijn.

Als begeleider in de buitenschoolse kinderopvang stimuleer je de kinderen in hun groei naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid om op die manier hun zelfvertrouwen te vergroten. Samen met je collega begeleider sta je in voor het verloop van de opvang, het toezicht op de kinderen, het begeleiden van kinderen bij activiteiten, het verloop van het eetgebeuren over de middag,… Daarbij stuur je ook het team van vrijwilligers en wijk-werkers aan die zich inzetten voor de kinderopvang, want 'it takes a village to raise a child'. Zelf word je aangestuurd door de coördinatoren buitenschoolse kinderopvang.

De kinderopvang wil een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ieder kind. In de opvang kunnen kinderen volop experimenteren met sociale vaardigheden: vrienden maken, conflicten oplossen, samenwerken, zorgen voor elkaar, rekening houden met anderen, enzoverder. De begeleiding ondersteunt de kinderen hierbij waar nodig, maar laat de kinderen zoveel mogelijk ruimte om deze vaardigheden zelf te ontwikkelen.

FUNCTIE

De organisatie en werking van de buitenschoolse kinderopvang in het stedelijk basisonderwijs wil groeien naar een kwalitatieve werking waar de kinderen (2,5 tot 12 jaar) een centrale plaats krijgen. Daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste nieuwe collega die zin heeft om zijn schouders mee onder dit verhaal te zetten!

Als begeleider buitenschoolse kinderopvang ben je een belangrijke schakel voor deze voor- en naschoolse opvang van kinderen en een belangrijk aanspreekpunt voor zowel de kinderen en de ouders, als de leerkrachten en de directie.

Raadpleeg hier de infobrochure

Zin om deze uitdaging aan te gaan? Maar heb je nog vragen? Aarzel niet om meer informatie in te winnen via personeel@harelbeke.be

AANBOD

Wij bieden u een vaste deeltijdse tewerkstelling aan van +/- 20u/week. De bezoldiging gebeurt op basis van de IFIC salarisschaal voor kinderbegeleiders in de erkende kinderopvang.

BRUTO AANVANGSLOON OP MAANDBASIS VOLGENS DE WETTELIJKE BAREMA'S
  • Aanvangsbrutowedde (voor 19u): €1.452,22/maand
  • Met 10 jr. anciënniteit (voor 19u): € 1.646,59/maand

Aarzel zeker niet om een gepersonaliseerde loonsimulatie op te vragen bij de collega’s van de dienst P&O via deze link.

Relevante beroepservaring in de privésector en diensten gepresteerd bij een andere overheid komen onbeperkt in aanmerking voor de berekening van de geldelijke anciënniteit.

Wij bieden ook extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, gratis hospitalisatieverzekering en fietsvergoeding.

Meer over werken bij Harelbeke

SELECTIEPROGRAMMA

 
De selectie zal bestaan uit:
 

Praktische (op 40 punten) en mondelinge proef (op 60 punten):

  • In de praktische proef wordt gepeild naar kennis en vaardigheden m.b.t. het verzorgen en omgaan met kinderen, dit in overeenstemming met de verwachtingen geformuleerd in de functiebeschrijving.
  • In de mondeling proef wordt gepeild naar de competenties vermeld in de functiebeschrijving.

Om geslaagd te zijn, moet de kandidaat 60% van de punten behalen op elke proef afzonderlijk en 60% op het geheel van de selectieproef.

De data van de praktische en de mondelinge proeven zullen op een later tijdstip gecommuniceerd worden. 

 

SOLLICITEREN

Solliciteren kan tot en met 16 juni 2024.

Solliciteer hier