2 mijlpalen in atelier data behaald ✅

Gepubliceerd op donderdag 03 oktober 2024

Binnen atelier 4  data hebben we dankzij de gezamenlijke inspanningen en samenwerking recentelijk een aantal belangrijke rapporten en dashboards kunnen opleveren. 

Dashboard fietstellingen

Ons nieuwe dashboard rond fietstellingen biedt een uitgebreid geoloket met een geografische kaart waarop alle meetpunten zijn aangegeven. Daarbij zijn extra gegevens opgenomen zoals fietsstraten, fietssuggestiestroken...

Elk meetpunt kan worden geselecteerd om een Power BI-bestand te openen met gedetailleerde informatie over de metingen. Bijvoorbeeld op welke dagen wordt het meest gefietst, in welke richting passeren de meeste fietsers …

Dit dashboard is tot stand gekomen door het “Data for All” project (een initiatief met Europese middelen) uitgewerkt door VIVES, Leiedal en Kortrijk, én gesteund door SHIFT.

Data - fietstellingen
Data - deelmobiliteit

Dashboard regionale deelmobiliteit

Een tweede dashboard toont gegevens van de deelmobiliteit aangeboden door Mobilize Share. Alle locaties binnen de regio zijn in kaart gebracht en kunnen worden geanalyseerd op basis van: aantal reserveringen, tijdstippen van de meeste reserveringen, aantal gebruikers…

Data - energiestrategie

Dashboard regionale energiestrategie

Het derde dashboard bevat gegevens over de verplichtingen van het Burgemeestersconvenant, met als doel de regio CO2-neutraal te maken tegen 2050. 

Een eerdere analyse van nuttige indicatoren, geïnitieerd door Leiedal, is gevisualiseerd in een regionaal dashboard waarbij brongegevens automatisch worden herladen. Dit dashboard dient als startpunt voor een bredere analyse rond klimaat en energie, uitgewerkt door een regionale werkgroep.

Deze dashboards en analyses zijn beschikbaar gesteld aan diverse collega’s binnen de regio en konden natuurlijk niet tot stand komen zonder de samenwerking van verschillende partners. 

We kijken uit naar verdere samenwerking en het realiseren van nog meer waardevolle analyses en inzichten voor onze regio.