Communicatiecampagne eBox gelanceerd!

Gepubliceerd op dinsdag 20 augustus 2024

Burgers handelen meer dan ooit online: van bankieren tot winkelen, van e-mailverkeer tot het contact met hun overheden. De lokale besturen in Zuid-West-Vlaanderen volgen deze trend op de voet en passen hun dienstverlening aan. Met deze regionale communicatiecampagne willen we deze eBox-dienstverlening bekendmaken bij de burger. 


Digitale communicatie via eBox 📲

Het is bij twaalf* lokale besturen in de regio, W13 en Leiedal al mogelijk om bepaalde overheidsdocumenten digitaal te ontvangen via eBox, dé centrale digitale brievenbus van de overheid. Dat zijn de vruchten van een goede samenwerking binnen de regio onder het project ‘SHIFT’. 

*Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem

Ondanks de vooruitgang die we boeken, blijft het succes van dit project sterk afhankelijk van de bereidheid van onze burgers om de eBox daadwerkelijk te gebruiken. Momenteel activeerde 47% van de volwassen inwoners in de regio hun eBox, een stijging ten opzichte van 43% in 2023. 
 

Regionale communicatiecampagne 📣

Om het aantal eBox-gebruikers verder te verhogen, lanceert SHIFT een regionale communicatiecampagne. Deze campagne heeft als doel de inwoners te informeren over de voordelen van de eBox en aan te zetten tot activatie. De campagne is regionaal herkenbaar, maar bevat lokale accenten dankzij de inzet van bekende ambassadeurs vanuit elk deelnemend partnerbestuur.

De campagne is een samenwerking van een enthousiast campagneteam (Sarah Van den Eeden, Delphine Decock, Oona Hermans, Lisa Van Speybroeck en Jeroen Vanthournout) en partners (Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Waregem, Wervik, Wevelgem, Zwevegem, W13 en Leiedal). 
 

Lancering campagne in beeld! 👇